Naše výdejní místo nově najdete v ulici Pražská 647/158, Brno - Bosonohy

Jak chladit nápoje bez elektřiny

Chystáte se na ryby, vyrážíte na cesty nebo připravujete velkou zahradní párty a hledáte elegantní způsob, jak udržet nápoje po celý den chlazené? Máme pro vás několik praktických tipů, jak si i bez elektřiny užít osvěžující chlazené nápoje.

Vsaďte na termobox

Nemáte-li přístup k elektřině, ideální alternativou je pro vás využití termoboxu. Rybářům poslouží nejen na chlazení piva a dalších nápojů, ale i na nachytané ryby a na zahradní párty udrží vaše nápoje dokonale vychlazené.

Základní a levnější variantou je polystyrenový termobox, který si vyberete hned z několika velikostí, aby dokonale odpovídal vašim aktuálním potřebám. Dostupné jsou termoboxy o objemu od 3,7 do 50,3 litru a s nosností od 3 do 40 kilogramů. Požadovanou teplotu zajistí i po dobu delší než 24 hodin.

Pro náročné je nejvhodnější volbou EPP termobox o objemu 46,8 l a nosnosti 35 kg. Vyrábí se z polypropylenu a je oproti polystyrenové verzi podstatně pevnější, má delší živostnost a udrží vaše nápoje či potraviny mnohem déle chlazené.

K EPP termoboxu nabízíme také mezikus, který zvětší objem termoboxu až o dalších 18 l, nebo praktický EPP držák nápojů. V kombinaci s mezikusem lze do termoboxu umístit 6 těchto držáků a díky tomu si můžete vytvořit zásobu až 48 piv.

EPP termobox

EPP termobox

Nebojte se suchého ledu

Potřebujete-li udržet nápoje či potraviny chlazené po delší dobu, vsaďte na suchý led. Dokáže zachovat optimální teplotu i po několik dní.

Suchý led obzvlášť doporučujeme v kombinaci s EPP multiboxem. Již zmíněný mezikus je skvělý nejen jako dodatečný úložný prostor, ale využijete jej právě i na suchý led. Protože je suchý led těžší než vzduch, tak při odpařování, tzv. sublimaci, klesá průduchy v mezikusu a chladí potraviny a nápoje umístěné ve spodní části termoboxu.

Oddělením suchého ledu od potravin pomocí mezikusu zabráníte přímému kontaktu a jejich následnému zmražení na téměř -80°C. Umístěním mezikusu a množstvím suchého ledu můžete také snadno regulovat úroveň chlazení a zcela ji tak přizpůsobit svým aktuálním potřebám.

Další nespornou výhodou polypropylenového termoboxu je i jednoduché udržování a omyvatelnost. I díky jeho odolnosti jej tak můžete používat opakovaně a vychutnat si skvělé chlazené nápoje i bez potřeby ledničky, ať už vyrazíte kamkoliv.